Go Back   Pocketables Forum > Other Platforms & Gadgets > Digital Media Players

Digital Media Players Flash-based and hard drive DAPs and PMPs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-23-2008, 03:26 AM
Blitz50's Avatar
Blitz50 Blitz50 is offline
Moderator
 
Join Date: May 2008
Posts: 490
Default Archos 604 recovery (code 4) error

Dang it! I just dropped my Archos 604 wifi and now it is giving me a Recovery (code 4) error and asking me to recover, but when I try to it will ask me to connect the device to my PC and install the update file, which I don't have.

Anyone know how I can fix this problem when I don't have the update file?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-23-2008, 05:33 PM
Blitz50's Avatar
Blitz50 Blitz50 is offline
Moderator
 
Join Date: May 2008
Posts: 490
Default Re: Archos 604 recovery (code 4) error

Yay!I fixed it. All you have to do is reinstall the latest *.aos file. If you don't have it you can get it at archos.com
Reply With Quote
  #3  
Old 09-21-2008, 09:22 AM
MyspaceStubbs MyspaceStubbs is offline
Tech Curious
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
Default Re: Archos 604 recovery (code 4) error

Download the .aos file from the Archos website (firmware/operating system) - http://www.archos.com/support/suppor...global&lang=en

Select your archos type from the dropdown & save the downloaded file (*.aos) to your desktop - in my case "a404.aos".

Attach your archos to your powered on pc & switch on the archos.

When prompted with "No", "Repair" or "Format", you need to select either format or repair - format is more reliable however removes all data!!! - this allows your pc to see the Archos - do not select done after selecting format or repair.

Open my computer or home you will see your archos present (in my case "F:\a404") - drag & drop the aos file from your desktop to your archos - in this case F:\

Once the file has been transferred to the archos, keep the archos connected by USB & reboot your PC.

The archos will automatically boot up - if frozen at the "Done" screen - reset it with a pin then the archos will boot up.


I formatted the archos drive before dropping the firmware update to it (mine was really screwed).

If this worked for you - support "Stubbs" at myspace/peterjskye - http://profile.myspace.com/index.cfm...ndid=411928241.

Thanks

Stubbs

Reply With Quote
  #4  
Old 03-29-2010, 09:08 AM
robhiggs19 robhiggs19 is offline
Tech Curious
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Default Re: Archos 604 recovery (code 4) error

yes this method does work makes it brand new hdd again thanks for the post only brought one of these on Saturday
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -10. The time now is 05:51 PM.

Powered by vBulletin®
Back to Top Copyright © 2006-2014 CrowdGather. All rights reserved. About Pocketables | Advertisers | Investors | Legal | Contact