#1  
Old 02-25-2010, 08:42 PM
yaozer yaozer is offline
Tech Curious
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 14
Default HID Support for Viliv S5 For Real?

Gang,

Was just surfing the net and found this:

http://ubertablet.blogspot.com/2010/...l#UMPC%20#Viiv

It was just posted today, in fact I think just a few hours ago. Is this for real? I saw the EC S5 054 file from myviliv.com, but it didn't have the HID drivers. The blog I have mentioned above has the drivers already...

Any takers?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-25-2010, 09:32 PM
ekonttan ekonttan is offline
Tech Curious
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 24
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

Quote:
Originally Posted by yaozer View Post
Gang,

Was just surfing the net and found this:

http://ubertablet.blogspot.com/2010/...l#UMPC%20#Viiv

It was just posted today, in fact I think just a few hours ago. Is this for real? I saw the EC S5 054 file from myviliv.com, but it didn't have the HID drivers. The blog I have mentioned above has the drivers already...

Any takers?
They seem to be working just fine!

Nice find, Thank You!
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2010, 09:38 PM
yaozer yaozer is offline
Tech Curious
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 14
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

I just finished installing it, and yes it did work. The thing I noticed is the driver isn't signed. I'm not sure if it really came from Yukyung or Viliv. Flicks here we go!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-26-2010, 01:42 AM
Phen0m Phen0m is offline
Tech Obsessed
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 166
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

ooo... game changer..
Reply With Quote
  #5  
Old 02-26-2010, 04:04 AM
sethxp sethxp is offline
Tech Curious
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 39
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

working
Reply With Quote
  #6  
Old 02-26-2010, 05:10 AM
sillcharde sillcharde is offline
Tech Addict
 
Join Date: May 2009
Posts: 224
Send a message via MSN to sillcharde Send a message via Skype™ to sillcharde
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

it seems Ok,.. BUT I cant reach the top of the screen or the far left, it don't matter how I try to calibrate the thing I'm missing a few pixels on the top and left side, for example I cant press the min-max-close buttons if I pressed them the touchscreen registers some pixels below.

Windows 7 ultimate
Reply With Quote
  #7  
Old 02-26-2010, 05:10 AM
Phen0m Phen0m is offline
Tech Obsessed
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 166
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

so is the need for Mouseimp(which i hate), now i gone? scrollable in explorer etc.?
Reply With Quote
  #8  
Old 02-26-2010, 05:11 AM
Drachen Drachen is offline
Tech Fan
 
Join Date: May 2009
Posts: 64
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

Doesn't seem to be working for me. The install seems to go correctly and I can see the HID Touch driver in the Control Panel, but the touch control panel isn't available and the device doesn't seem to be registering any clicks. Anyone else having this problem?
Reply With Quote
  #9  
Old 02-26-2010, 05:24 AM
sethxp sethxp is offline
Tech Curious
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 39
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

@Drachen

Update of ec to v054 is mandatory for use of HID driver.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-26-2010, 05:36 AM
Drachen Drachen is offline
Tech Fan
 
Join Date: May 2009
Posts: 64
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

I have the non-3G version. I updated to v022. According to the support site, it should be HID-compliant as well. I'd be more than a little reticent to update with the 3G version.
Reply With Quote
  #11  
Old 02-26-2010, 05:59 AM
yaozer yaozer is offline
Tech Curious
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 14
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

@ Phenom - Yes, you can do flicks in Windows Explorer, IE, etc...

@sillcharde - I also noticed this, when I try to drag around a small window, it always stops short of reaching the bottom of the screen.

Another thing I noticed is that the touchscreen is not so sensitive anymore, I have to give more effort in pressing stuff using my fingers, unlike before. Is there a way of increasing the sensitivity?

We're getting there, let's just hope Viliv releases an official one. The ones in the blog aren't signed drivers.
Reply With Quote
  #12  
Old 02-26-2010, 06:19 AM
estuardo4 estuardo4 is offline
Tech Curious
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 16
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

Does it mean that us with non 3G S5 have to wait more time? I tried to install the .inf file as instructed on Hugo's site, but Windows won't let me. As soon as I select the inf file and press OK, just a error sound and the window won't close. I have the v022 EC already installed.

I guess I should wait a little longer, unless one people with the non 3g has a success history and tell us what he/she did.

Thank you for your help.

gb
Reply With Quote
  #13  
Old 02-26-2010, 06:49 AM
ekonttan ekonttan is offline
Tech Curious
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 24
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

Ok, I've been running these new drivers whole day and can confirm most of the findings and add one quite worrying one:
-generally speaking it is nice to have real touch drivers
-touch usage on top of the screen has small issues
-lots of sensitivity is lost - sometimes you really have to press the screen firmly
-under heavy load and after running for quite long period, I got kind of freeze. In event viewer there were event id 13 (acpi):
Quote:
"The embedded controller (EC) did not respond within the specified timeout period / Returned unexpected data. This may indicate that there is an error in the EC hardware or firmware or that the BIOS is accessing the EC incorrectly. You should check with your computer manufacturer for an upgraded BIOS. In some situations this error may cause the computer to function incorrectly."

@estuardo4

Are you sure that your .inf file is not accidentally saved as text file (.inf.txt) when you dowloaded it?

Last edited by ekonttan; 02-26-2010 at 06:54 AM.
Reply With Quote
  #14  
Old 02-26-2010, 07:05 AM
estuardo4 estuardo4 is offline
Tech Curious
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 16
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

Quote:
Originally Posted by ekonttan View Post
@estuardo4

Are you sure that your .inf file is not accidentally saved as text file (.inf.txt) when you dowloaded it?
Yep, I'm pretty sure. First it was saved as txt, but I redownloaded the file saving it as an inf file. Checking the properties of the inf file, the name is correct and is recognized by the system as an inf file. No txt on the name.

It is really strange. But if I am the only one with this problem, using the v022 EC, do you recommend to install the v054 EC? Do you have the non 3G S5?

Thank you for your help.

gb
Reply With Quote
  #15  
Old 02-26-2010, 07:18 AM
DrJr DrJr is offline
Tech Fan
 
Join Date: May 2009
Posts: 52
Default Re: HID Support for Viliv S5 For Real?

Quote:
Originally Posted by estuardo4 View Post
Does it mean that us with non 3G S5 have to wait more time? I tried to install the .inf file as instructed on Hugo's site, but Windows won't let me. As soon as I select the inf file and press OK, just a error sound and the window won't close. I have the v022 EC already installed.

I guess I should wait a little longer, unless one people with the non 3g has a success history and tell us what he/she did.

Thank you for your help.

gb
Ok for people who does not have 3G version on S5 heres a how to:

1) intall EC v.022 (make sure you dont have errors)
2) after restart download Mr Hugo's driver link above ( 3 files total ) save to a folder. Remember files extension need to be one .inf and two .sys
3) uninstall PS2 driver from device manager (delete driver option)
3)after restart windows will install standard ps2 driver and restart again
3) go to device manager and right click PS2 and update

3.a) Browse....
3.b)Let me pick....
3.c)have disck....
3.d)browse to folder where you have and select HIDTouch.inf
3.e) when a warning appears select install anyway

4) restart computer

Thats it your done. Enjoy.

Thanks to all who contributed to this.
________
Starcraft replays upload

Last edited by DrJr; 04-10-2011 at 03:18 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -10. The time now is 10:27 PM.

Powered by vBulletin®
Back to Top Copyright © 2006-2014 CrowdGather. All rights reserved. About Pocketables | Advertisers | Investors | Legal | Contact